Mutare absolut surprinzătoare și deocamdată fără înțeles la Fundația Primăvara Clujană, cea care se ocupă de Centrul de copii și juniori al  Universității Cluj. În data de 3 octombrie 2014 Judecătoria Cluj a admis cererea Fundației Primăvara Clujană de modificare a actului constitutiv prin care Florian Walter este înlocuit în funcția de președinte de italianul Ariganello Pasqualino. Totodată, mâna dreaptă a finanțatorului, Dan Tocaci, îi cedează funcția de secretar unui anume Victor Cruceană, în timp ce singurul post rămas neschimbat, cel de vicepreședinte al fundației, este ocupat în continuare de Ioan Mărginean.
Fundația Primăvara Clujană susține din donații activitatea centrului de copii și juniori. Bugetul său este de câteva sute de mii de euro pe an, bani care vin în majoritate covârșitoare de la Florian Walter. Totodată, Fundația Primăvara Clujană deține în concesiune terenurile din Baza Sportivă Dan Anca.
Cine sunt noii șefi
Ariganello Pasqualino este un om de afaceri italian cu multiple legături în zona Alba Iulia. Printre altele, în 2007, prin intermediul firmei Trustul de Construcții Industriale Alba, italianul a cumpărat contra sumei de 10 milioane euro platforma industrială Resial, care înainte de 1989 era cea mai mare fabrică de cărămizi refractare din Europa de Est. Pentru că nu a reușit să valorifice ulterior terenul, și pentru că avea credite la bănci, firma italianului a întrat în 2010 în insolvență. Victor Cruceană este un fost arbitru și mâna dreaptă a fostului secretar general al FRF, Adalbert Kassai. În perioada în care a activat la Federație, Cruceană era considerat chiar creierul FRF, fiind as în regulamente sportive. În sfârșit, lipiciul care îi leagă pe cei doi este prietenul comun Ioan Mărginean. Limoniu este un fost jucător de fotbal la echipe precum Unirea Alba Iulia sau Dinamo București, fost conducător la ”U” Cluj, fost patron al formației, etern prieten al lui Florian Walter.
Le plac copiii
Despre italianul Ariganello Pasqualino se știe că a mai sondat terenul în Cluj în vederea deschiderii unei școli de fotbal. Ioan Mărginean s-a mai ocupat într-o vreme la ”U” de centrul de copii și juniori, iar de la venirea lui Vlad Munteanu la Cluj se credea că se odihnește într-o binemeritată pensie. Doar se credea. Cert este că, odată cu schimbările efectuate, Fundația Primăvara Clujană a devenit o societate aflată în procent de sută la sută sub influența lui Mărginean. În curând vor urma câteva mișcări foarte interesante la Centru, pe care le vom urmări și reflecta îndeaproape.


Mihai Hossu

Comentarii