Florian Walter, patronul Universităţii Cluj, a fost eliberat în urmă cu două săptămâni din Arestul central Bucureşti, unde se afla de la începutul lunii martie. Walter a fost extrădat în 5 martie 2016 din Emiratele Arabe Unite în baza unui mandat de arestare în lipsă într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii susţin că Florian Walter a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

În mod ciudat, schimbarea măsurii de arest preventiv în cazul lui Florian Walter este ţinută la secret pe portalurile online de justiţie, ca de altfel întregul dosar.

Ieşirea lui Walter coincide cu un moment foarte important în viaţa Universităţii. Comitetul Creditorilor se va întâlni marţi pentru a discuta despre încetarea contractului de marcă exclusivă, ceea ce ar însemna, din punct de vedere sportiv, înscrierea echipei în Liga a IV-a de către o altă societate. În caz contrar, dacă până marţi nu intervine o altă variantă de continuare a activităţii sportive pe actuala societate, sezonul 2016- 2017 este în pericol să fie compromis.

 

Comentarii