În incidentele de ieri, din timpul meciului U- Sibiu, de pe Cluj Arena, s-au petrecut fapte atât de grave încît, dacă nu ar exista martori și filmări, nimeni nu ar putea crede că ele sunt măcar pe jumătate adevărate. Din păcate, din nou, realitatea bate orice închipuire. Și tot din păcate, victimele sunt alese deliberat din cele mai vulnerabile categorii: copii și femei gravide!

Copil gazat intenționat

Cristi Coste a fost ieri pe stadion împreună cu fiul de doi ani, Ianis, și soția însărcinată în luna a șaptea. Au stat la tribuna a doua, dar căldura i-a făcut să se mute la umbră, în peluză. Acolo i-au prins evenimentele din minutul 88. Văzând incidentele din teren, cu interevenția în forță a jandarmilor, au hotărît să plece de pe stadion tocmai pentru a-l feri pe micul Ianis de gazele jandarmilor. Diana a intrat pînă la baie iar Cristi a rămas cu fiul său în brațe lângă scările ce coboară de pe inelul peluzei spre ieșire. Doi jandarmi tocmai se retrăgeau pe scări după o intervenție în forță departe de centrul conflictului, care se desfășura pe pistă. În timp ce coborau scările, fără să fie urmăriți de cineva, unul dintre jandarmi s-a întors spre Cristi Coste, în brațele căruia se afla copilul de doi ani și, de la 1-2 metri, a dat drumul gazelor direct spre fața lor. Un gest de o lașitate incredibilă, complet gratuit, care denota intentia clara de a face rau, vă dați seama ce pericol putea reprezenta un om cu copilul în brațe!
Tatăl copilului a intrat în panică văzându-și fiul cum se sufocă sub efectul gazelor (Ianis suferă de astm!). A încercat să gasească ajutor, dar medicii erau jos, pe pistă. Între timp, a apărut și mama copilului și, în stare de panică, au încercat cu toții să își facă loc spre echipajele medicale de pe pista stadionului. Trecând printre jandarmii postați pe primul inel al stadionului, l-au recunoscut pe cel care dăduse cu gaze și au strigat către el întrebându-l de ce a făcut asta? 

Au gazat-o și pe mamă!
În acest moment se petrece din nou un lucru incredibil. Jandamii sunt apostrofați de oamenii din zonă pentru intervenția lor brutală cu gaze în timp ce familia Coste încearcă să ajungă la ambulanțe. Față în față cu cel care i-a agresat anterior fiul, Diana Coste, gravidă în luna a șaptea, primește și ea un jet de gaze în plină figură de la un jandarm! Familia Coste reușește să ajungă în cele din urmă la ambulanțele de pe pistă, unde primește îngrijiri de urgență și copilul este transportat la UPU. Hainele lor erau atât de impregnate cu gaz încât, pentru a putea primi îngrijiri în ambulanță, medicii au mers până la UPU cu geamurile deschise.

Concluzii amare
Cazul familiei gazate nu este singular, dar este primul care poate fi probat cu filmările de pe camerele de supraveghere ale stadionului și este de datoria autorităților să intervină. Nu aveam de-a face cu niște victime colaterale ale unui conflict între huligani și zînele neprihănite ale jandarmeriei. Familia Coste nu este o victima colaterala conflictului, este victima unei razbunari indirecte, a fost agresata INTENTIONAT. Oamenii ăștia, doi tineri cu un copil mic și cu un altul pe drum, se aflau departe de miezul evenimentelor. Ce pericol poate reprezenta un tată care își ține în brațe copilul și o mamă gravidă? Ce alt motiv decat o razbunare stupida si la intamplare poate determina un jandarm sa dea drumul gazelor pe o mama cu copilul in brate?
Răspundeți, animalelor!

Comentarii