Startul de sezon dezastruos a provocat un val de conflicte la „U” Cluj. Duminică, după 0-2 cu Buzăul, rezultat care a trimis Universitatea pe loc de retrogradare, mai mulţi oficiali ai clubului susţineau că vor demisiona, lucru care nu s-a mai întâmplat. „U” Cluj merge mai departe în formula de până acum urmând să anunţe doar schimbarea obiectivului în cazul în care rezultatele rămân şi ele în nota celor de până acum. Pe subiectul demisiilor vom reveni, e interesant să vedem cine şi de unde a demisionat pentru că în practică nu s-a schimbat absolut nimic în club. Între timp, la patru jucători portughezi li se vor rezilia contractele, dar locurile rămase libere în lot vor fi completate cu noi transferuri.

Punctul central al atenţiei s-a mutat acum în vestiar, unde un conflict mocnit între antrenorul Cristian Dulca şi secundul Mircea Cojocaru se poate transforma în orice moment într-un „incendiu” devastator. Imediat după înfrângerea cu Buzăul, Dulca s-a plâns apropiaţilor că este „lucrat” de Cojocaru, sugerând că în aceste condiţii nu i se pot reproşa rezultatele. Răbufnirea lui Dulca vine după o perioadă în care Cojocaru, despre care se ştie că are limba mai ascuţită decât o lamă de cuţit, s-a exprimat dispreţuitor în privinţa calităţilor profesionale ale lui Dulca. Cert este că, în repetate rânduri, secundul lui Dulca a condus antrenamentele lui „U”, lucru vizibil şi din exterior, dar acest lucru s-a întâmplat, suţine Cojocaru, la rugămintea antrenorului principal.

Acum, cei doi se poziţionează diametral opus iar animozităţile dintre ei sunt alimentate şi de jucători importanţi din vestiar. Duminică, suporterii s-au strâns la stadion pentru a aştepta întoarcerea autocarului de la Târgu Mureş (in paratenză fie spus, felicitări lui Bogdan Cantor pentru implicare şi modul în care a reuşit să ţină situaţia sub un relativ control), dar antrenorul principal nu a venit împreună cu echipa motivând că are alte probleme. Jucătorii i-au reproşat lui Dulca faptul că au fost lăsaţi singuri într-un moment delicat. Împotriva lui Dulca s-au poziţionat, pe faţă, Goga şi Florescu. Primul nu poate trece peste umilianţa de a fi schimbat în prima etapă cu un minut înainte de pauză la Reşiţa şi cu Buzăul a fost lăsat pe banca de rezerve. Tot acolo a luat loc şi Florescu, care a refuzat să mai intre în teren ca a treia schimbare.

În aceste condiţii, coabitarea dintre Cojocaru şi Dulca pare imposibilă şi, chiar dacă prin absurd s-ar realiza, aproape sigur că va influenţa rezultatele echipei.

 

Comentarii