Universitatea Cluj l-a transferat pe Carlos Daniel Silveira da Graca, cunoscut sub numele de ”Kay”,  precum un  club din județ: fără efectuarea controlului medical! Conducătorii clubului au realizat gafa abia după ce jucătorul nu a obținut viza medicală de la Policlinica Sportivă, de unde a fost trimis pentru un consult de specialitate la cardiologie, fiind suspect de o afecțiune la inimă! Cum a tratat Universitatea mai departe cazul lui Kay arată o desconsiderare a riscurilor și oferă o explicație parțială a tragediilor care se întâmplă tot mai des în sport.

A jucat fără viza medicală în meciurile de pregătire!

"Am refuzat două contracte de sute de mii de euro, din Slovacia și Letonia, ca să vin la "U" Cluj. Îmi place ce se face aici, cum se lucrează, cum se gândeşte, vreau să fac performanţă cu "U" şi să sărbătorim împreună promovarea și, peste doi ani, o prezență în cupele europene"

Kay- 9 iulie 2019 pentru www.fcuniversitateacluj.ro

 

După ce a refuzat sute de mii de euro pentru a semna cu ”U”, Kay are parte de prima dezamăgire la Cluj. La o zi după semnarea contractului, medicii de la Policlinica Sportivă refuză să îi pună lui Kay viza medicală pe carnet pentru că suspectează o afecțiune la inimă. Îl trimit la un control de specialitate. Examinarea cardiologică efectuată în data de 12 iulie de medicul cardiolog Alexandra Sabau Suciu conține o mențiune alarmantă: nu se poate exclude riscul unei morți subite din cauze cardiace în timpul efortului! Urmare a celor constatate la controlul de specialitate, Policlinica Sportivă îi refuză lui Kay viza medicală.

Din acest moment, lucrurile devin alarmante. Chiar dacă se știe că jucătorul ar putea avea probleme cardiace, acesta este dus cu echipa în cantonamentul din Slovenia și folosit, fără viza medicală, în toate cele trei meciuri disputate de ”U”!

Caz închis. Deocamdată?

Universitatea se întoarce din cantonament dar tot nu îl poate legitima pe Kay. Puși în situația de a plăti contractul unui jucător care nu are drept de joc în lipsa vizei medicale, conducătorii lui ”U” caută soluții. Aceasta pare că vine de la Octavian Moraru cu o zi înaintea jocului de la Reșița. Inițial, Kay nu face deplasarea cu echipa, dar, în seara dinainte jocului, apare la Reșița împreună cu directorul sportiv. Conform informațiilor noastre, cei doi au plecat din Cluj spre Sibiu și ulterior la Reșița. Nu este exclus ca în scurta vizită la Sibiu problemele lui Kay să își fi găsit rezolvare deoarece, miraculos, în carnetul jucătorului apare viza medicală!

A doua zi, Kay intră titular în echipa Universității și este eliminat în prima repriză. Univesitatea pierde cu 2-0 meciul de debut al sezonului.

În privința lui Kay, lucrurile sunt departe de a fi clarificate. Cine din club a semnat transferul jucătorului înainte de trecerea vizitei medicale? Cine de la ”U” și-a asumat răspunderea pentru introducerea în jocuri a unui fotbalist fără viză medicală, cunoscând un rezultat medical care spune că există riscul unei morți subite în timpul efortului? Cum a fost rezolvată în cele din urmă viza medicală a lui Kay? E mai importantă acoperirea unei greșeli decât riscul unei nedorite dar posibile tragedii?

foto: fcuniversitateacluj.ro

 

Comentarii